foto1
Naše škola
foto1
Budova školy
foto1
Praktická výuka
foto1
Historické nádvoří školy
foto1
Budova internátu - Vila Roberta Siegla

+420 583 213 074
reditel@szssumperk.cz
Kontakt



                                       

Když jsme v pondělí 4. 9. vstupovali do učebny označené nápisem 1. A na Střední zdravotnické škole v Šumperku, byli jsme dost nervózní z toho, co nás po devíti letech strávených na základní škole bude čekat. Nervozita ale brzy opadla a nahradila ji zvědavost i pocit úlevy z toho, jak škola vypadá a jak se v ní cítíme. Sotva jsme se na nové škole stačili porozhlédnout, už jsme vyjížděli na třídenní seznamovací kurz GO. Proběhl ve dnech 6. – 8. 9. 2017 v hotelu Dlouhé stráně v Koutech nad Desnou. I když téměř všichni pocházíme ze šumperského regionu, většina z nás tu byla poprvé.

Že si jako třída budeme rozumět, to jsme zjistili již v prvních dnech školy, proto jsme byli zvědaví, co nás na tzv. „goučku“ bude čekat. Po ubytování a vydatném obědě jsme se seznámili s našimi instruktory, naší třídě byli přiděleni čtvrťáci Dorka a Ondra. Ti pro nás měli připravenu celou řadu seznamovacích her a jiných aktivit a my jsme zjistili, že vlastně vůbec nevadí, že už se známe, že se alespoň můžeme seznamovat do detailů.

            Počasí k nám nebylo zrovna vlídné, čemuž jsme museli přizpůsobit naše aktivity, ale večerní bojovou hru „Stezka odvahy“ jsme zvládli suší až téměř do konce a ani jsme se neztratili. Součástí hry bylo plnění různých dovednostních i vědomostních úkolů nejen z oblasti zdravovědy, v kterých jsme obstáli různě úspěšně, ale prý budeme dobří na fyziku. Také při výletě lanovkou a následné pěší túře pršelo jen málo a sněhových vloček si skoro nikdo nevšiml. Kvůli zimě jsme zvolili jen kratší poznávací trasu s kouzelnými výhledy na Jeseníky a zkřehlé prsty jsme si pak mohli ohřát u táboráku, u kterého nechyběly špekáčky a táborové písně. Diskotéka v poslední večer pobytu už jen potvrdila kamarádskou atmosféru mezi námi a také naše přátelství s instruktorem Ondrou, vymysleli jsme si pro naši třídu přezdívku Ondra gang a zvěčnili jsme ji na našich třídních tričkách. Byl zde také prostor pro seznámení se s paralelní třídou 1. B, která měla z našeho pobytu stejně příjemný dojem jako my.

Když jsme v pátek odjížděli, ani se nám moc nechtělo, a to nejen kvůli sluníčku, které se konečně ukázalo. Už ve vlaku jsme spřádali plány na náš příští školní výlet.

                                                                                                                                                                                                                                     kolektiv třídy 1. A 

                                                                                                           

                 

 



Copyright © 2024 Copyright SZŠ Šumperk, Kladská Rights Reserved.