foto1
Naše škola
foto1
Budova školy
foto1
Praktická výuka
foto1
Historické nádvoří školy
foto1
Budova internátu - Vila Roberta Siegla

+420 583 213 074
reditel@szssumperk.cz
Kontakt



                                    

V rámci školního vzdělávacího programu je do čtvrtého ročníku zařazen „Projektový týden“ tzn. týden odborných exkurzí a projektů. Cílem odborných exkurzí a projektů je zaměřit se na budoucí uplatnění absolventů a jejich profesní dráhu a doplnění odborných znalostí. V letošním školním roce byl tento týden realizován ve dnech od 30. 10. do 1. 11. 2017. První tři dny byly spojeny s pobytem žáků obou tříd čtvrtého ročníku v Praze. Program tvořily odborné exkurze, jejich cílem bylo získat nové poznatky do jednotlivých předmětů. Občanská nauka – návštěva Poslanecké sněmovny a Senátu ČR, český jazyk a literatura – návštěva Národního divadla s odborným výkladem, prohlídka historické části Prahy, do předmětu ošetřovatelství – prohlídka oddělení kardiochirurgie, kardiologie a 3. chirurgické kliniky FN v Motole, kde byla žákům umožněna prohlídky tohoto zdravotnické zařízení s podrobným odborným výkladem a zároveň získali i informace o možnosti uplatnění absolventů v této nemocnici.

Další dny byl program pro žáky připraven nejen ve škole, ale i na Pracovním úřadě města Šumperk. Část žáků ve čtvrtek 2. 11. navštívila Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus v Brně. Ve škole byli žáci zapojeni aktivně - probíhala část programu  v podobě vlastní tvorby strukturovaného životopisu a průvodního dopisu při žádosti o práci, a to jak v českém tak i anglickém jazyce.Na závěr tohoto dne následovaly informace o možnostech pomaturitního studia od Mgr. I. Žváčkové. Poslední projektový den probíhal formou přednášek na témata – postup při hledání práce a možnosti využití spolupráce s ÚP, finanční gramotnost. Jednotlivé přednášky byly vedeny odborníky z dané oblasti – PhDr. Kašparová, p. Mikuláštikem. Celý den pak uzavřela Mgr. Chlumská s nabídkou Stipendijního programu AGEL a možnostmi uplatnění ve zdravotnických zařízeních skupiny AGEL.

Tato metoda výuky splnila dané cíle a byla žáky hodnocena kladně. I my pedagogové věříme, že informace získané netradiční formou výuky si žáci lépe zapamatují. A jelikož se naše třídní kolektivy na konci školního roku rozejdou do života, vážíme si každé takové akce, kde můžeme být spolu jinde než v lavicích.

                                                                Sepsala Mgr. Ludmila Rolincová, Mgr. Marcela Köhlerová, SZŠ Šumperk.

                                     



Copyright © 2024 Copyright SZŠ Šumperk, Kladská Rights Reserved.