foto1
Naše škola
foto1
Budova školy
foto1
Praktická výuka
foto1
Historické nádvoří školy
foto1
Budova internátu - Vila Roberta Siegla

+420 583 213 074
reditel@szssumperk.cz
Kontakt



Dne 5.4.2018  se zúčastnily žákyně naší školy akce Somatologický den, který už tradičně probíhal na SZŠ a VOŠ Emanuela Pottinga v Olomouci. Naší školu reprezentovaly žákyně z 1.A Rosáková Tereza a Kimmerová Petra se soutěžním tématem „ Těhotenství“ a z 1.B Kořalková Běla a Šubrtová Aneta s tématem „Vylučovací soustava“. Celkem této akce se zúčastnilo 35 soutěžících s 22 soutěžními tématy. Nejčastějším soutěžním tématem byly prezentace na téma „Těhotenství a porod“, „Krev“, „Kůže a kožní systém“. Všechny prezentace byly velice zajímavé a i při stejných tématech bylo vždy něco nového, protože každá práce byla zpracována podle svého přednášejícího.  Nejvíce soutěžících bylo z pořádající zdravotnické školy, další soutěžící byli ze zdravotnických škol z Ústí nad Orlicí, z Prostějova, z Hranic a z Břeclavi.

Soutěžní prezentace byly hodnoceny odbornou porotou, kterou tvořily vyučující zúčastněných zdravotnických škol a  hodnotila se kreativita soutěžních prací, osobní vklad, jazyková čistota, využití odborných zdrojů, smysluplné členění práce, celkový dojem, rétorické schopnosti, úprava zevnějšku, kultura vystupování a celkové zpracování prezentace.Z každé zúčastněné zdravotnické školy byla vybrána odbornou porotou vítězná práce a z naší školy to byly soutěžící z 1.B Kořalková Běla a Šubrtová Aneta. Další  vítězné práce vzešly z hodnocení studentské poroty a z hodnocení všech soutěžících. 

Žákyním Kořalkové Běle a Šubrtové Anetě patří velká gratulace za 1. místo v soutěži jednotlivých zdravotnických škol a velká gratulace patří i žákyním Rosákové Tereze a Kimmerové Petře, které se ve velké konkurenci prací rozhodně neztratily a i jejich prezentace byla velice zajímavá.                            Jana Nimmrichterová

 



Copyright © 2024 Copyright SZŠ Šumperk, Kladská Rights Reserved.