foto1
Naše škola
foto1
Budova školy
foto1
Praktická výuka
foto1
Historické nádvoří školy
foto1
Budova internátu - Vila Roberta Siegla

+420 583 213 074
reditel@szssumperk.cz
Kontakt



V předposledním únorovém týdnu, 22. 2. 2024, se dva žáci naší školy zúčastnili okresního kola soutěže v anglickém jazyce pro střední odborné školy. Tuto soutěž každoročně pořádá Střední odborná škola, Šumperk, Zemědělská 3. 

Soutěžit mohli posluchači 1. - 3. ročníků středních škol, gymnazisté byli hodnoceni zvlášť.  Jazykové klání má jako každý rok vysokou laťku a skládá se hned ze tří kol. V prvním to byl poslechový test a porozumění textu, ve druhém kole řešili soutěžící jazykovou situaci s náhodně přiřazeným partnerem, tzv. role play, a ve třetím kole konverzovali s porotou na vylosované téma.  Jelikož jsou žáci stále každým rokem lepší a lepší, tak i nároky na soutěžící byly výše než v předchozích letech. Ale i tak po celou dobu vládla přátelská atmosféra.

Naše žákyně 2. ročníku Tereza Klimešová a žák 3. ročníku David Gampana si účast zajistili z prvních míst školního kola a v okrese se jim nevedlo v náročné soutěži vůbec špatně.  Ve velké konkurenci se umístili na skvělých místech. 6.místo vybojoval David a Terka 9.příčku.

Gratulujeme a skláníme se nad výkony našich žáků a přejeme jim spoustu nadšení a zdaru v dalším jazykovém zápolení.

                                                                                                                                                          Mgr. Petra Kabourková



Copyright © 2024 Copyright SZŠ Šumperk, Kladská Rights Reserved.