foto1
Naše škola
foto1
Budova školy
foto1
Praktická výuka
foto1
Historické nádvoří školy
foto1
Budova internátu - Vila Roberta Siegla

+420 583 213 074
reditel@szssumperk.cz
Kontakt



                                       

Naše škola se opět, už čtvrtým rokem, zúčastnila celoevropské akce pořádané od roku 1999 North South Centre při Radě Evropy, která je zaměřená na vzdělávací aktivity v oblasti globálního rozvojového vzdělávání. Letošním názvem je „Tvoje cesta, tvoje stopa aneb Jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měli užitek jak hosté, tak hostitelé.

Nejprve se oba první ročníky zapojily do úvodní aktivity, kterou byla lekce „Jonáš cestuje“. Ta nás přivedla k zamyšlení nad způsoby trávení volného času na cestách, které umožní, aby dobré vlivy turismu převažovaly. Aby byl cestovní ruch přínosem pro všechny zúčastněné strany, aby nedocházelo k ničení životního prostředí atd.

Do dalšího programu se zapojilo deset žáků prvních ročníků, se kterými jsme vyjeli do Olomouce, kde se konala panelová diskuze o udržitelném cestovním ruchu. Pozvání do diskuze přijali pan Michal Broža, ředitel Informačního centra OSN v Praze, Tomáš Daněk z Katedry rozvojových a environmentálních studií PřF UP a Milan Miky Škoda, cestovatel a zakladatel závodu LowCost Race. Diskuze byla velmi zajímavá, žáci i učitelé měli spoustu dotazů.

I letošní ročník „Týdne globálního vzdělávání“, kterou u nás organizuje ARPOK o.p.s., žáky svým programem zaujal a umožnil jim zamyslet se nad dalším problémem, který se týká celé společnosti.                                          Sepsala: Mgr. Helena Crhonková

 

 



Copyright © 2024 Copyright SZŠ Šumperk, Kladská Rights Reserved.