foto1
Naše škola
foto1
Budova školy
foto1
Praktická výuka
foto1
Historické nádvoří školy
foto1
Budova internátu - Vila Roberta Siegla

+420 583 213 074
reditel@szssumperk.cz
Kontakt



V pátek 19.4. se studenti 2.B zapojili do DNE ZEMĚ 2024, kterou tradičně organizuje SVČ a ZpDVPP Doris Šumperk. Letos byla hlavním tématem prevence vzniku odpadů a celá akce proběhla pod názvem „PLASTY VS. PLANETA“. Žáci byli na různých stanovištích, pomáhali i v zázemí akce. Bohužel letos organizátorům nepřálo počasí, a tak byli nuceni akci ukončit už před druhou hodinou odpoledne. I tak všem ze 2.B děkujeme, že se zapojili.               Mgr. Helena Crhonková

UKLIĎME ČESKO je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Stejně jako loni jsme ve škole zorganizovali akci „Ukliďme naše město“. Naše akce byla rozdělena na dva dny.

Den první do ulic vyrazili žáci prvních ročníků. Uklízeli v okolí školy a Domova mládeže. Počasí jim přálo a akci zvládli v dobré náladě. Druhý den, tentokrát žáci druhých ročníků. Zaměřili se i na úklid okolo laviček, hrabali i uschlou trávu, nedopalky od cigaret... Bohužel, tentokrát už počasí nevyšlo úplně ideálně, ale druháci to zvládli také. Uklízeli znovu okolí Domova mládeže a Domova pro seniory.

Všem, kteří se zapojili děkujeme, že jim není lhostejné prostředí kolem nás. Sepsala: Mgr. Helena Crhonková

 

Dne 10. 4. jsme se účastnily středoškolského turnaje dívek ve florbale, který se konal v hale Gymnázia Šumperk. V silné konkurenci se naše žákyně probojovaly až do finále, ve kterém těsně prohrály s favority turnaje družstvem Gymnázia Šumperk. Druhé místo v turnaji je velkým úspěchem a potvrzením, že příprava před turnajem se vyplatila.

Hráčky: Kýrová Natálie, Švejnohová Anna, Zbořilová Milada, Svobodová Natálie, Vojtěšková Barbora, Botková Lucie, Loupancová Markéta, Zemanová Vendula, Štěpánová Alžběta, Albertová Adriana, Šestáková Markéta, Minaříková Lilien, Müllerová Marie.   

                                               



Copyright © 2024 Copyright SZŠ Šumperk, Kladská Rights Reserved.