foto1
Naše škola
foto1
Budova školy
foto1
Praktická výuka
foto1
Historické nádvoří školy
foto1
Budova internátu - Vila Roberta Siegla

+420 583 213 074
reditel@szssumperk.cz
Kontakt



V únoru 2024 proběhly na naší škole Kurzy první pomoci pro veřejnost. Uskutečnila se série tří bezplatných kurzů, které proběhly vždy ve čtvrtek 15., 22. a 29. února 2024 od 16 do 18 hodin. Těší nás, že ze strany obyvatel jsou hodnoceny převážně pozitivně, což dokazuje i poměrně velký zájem. Celkem se kurzů zúčastnilo 84 osob různých věkových kategorií, od rodičů s malými dětmi po seniory. Zaznamenali jsme 32 účastníků – žáků 9. třídy, kteří projevili zájem o studium na naší škole. Celkem 49 účastníků navštívilo sérii všech tří kurzů.

V jednotlivých kurzech jsme se zaměřili na základy laické první pomoci. Účastníky kurzů jsme seznamovali a nacvičovali první pomoc u poruch vědomí, zástavy dýchání a krevního oběhu, využití obvazové techniky u zlomenin, krvácení a mnohých jiných zranění. Snažili jsme se, aby si mohli účastníci kurzů více postupů vyzkoušet prakticky.

V letošním roce se do kurzů jako školitelé zapojilo 7 odborných učitelek a 33 žáků naší školy, dalších 6 učitelů se podílelo na organizaci. Bez pomoci našich žáků si kurzy ani nedovedeme představit. Společně s účastníky kurzů nacvičovali techniky první pomoci, dělali figuranty, pomáhali při organizaci akce.

Od účastníků kurzů jsme zaznamenávali zájem a pozitivní odezvu. Aktivně se zúčastnili připraveného programu kurzu, zapojili se do nácviku první pomoci, kladli otázky, zajímali se. Velmi pozitivní odezvu měla v posledním kurzu modelová situace se zapojením účastníků do poskytování první pomoci.                 

                                                            18. března 2024 za organizační tým Mgr. Miroslava Šopíková

 



Copyright © 2024 Copyright SZŠ Šumperk, Kladská Rights Reserved.