foto1
Naše škola
foto1
Budova školy
foto1
Praktická výuka
foto1
Historické nádvoří školy
foto1
Budova internátu - Vila Roberta Siegla

+420 583 213 074
reditel@szssumperk.cz
Kontakt



Ve čtvrtek 21. března 2024 se naše škola, stejně jako v předcházejících letech, zúčastnila soutěže s názvem „Moje nejzajímavější kazuistika“. Soutěž organizuje již řadu let SZŠ a VOŠZ Zlín. Letos šlo už o XVII. ročník Festivalu ošetřovatelských kazuistik SZŠ. Při této soutěži prezentují žáci 3. a 4. ročníků SZŠ oboru Praktická sestra nejzajímavější případy ošetřovatelské péče poskytované pacientům či klientům ve zdravotnickém či sociálním zařízení.

Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 9 zdravotnických škol z celé Moravy. Kromě naší školy přijeli prezentovat svoje práce i žáci ze Zlína, Vsetína, Uherského Hradiště, Kroměříže, Opavy, Brna (Jaselská), Blanska a Nového Jičína.

Naši školu reprezentovala dvojice Anna Binderová a David Gampana ze třídy 3.B. V konkurenci dalších zdravotnických škol se neztratili. Naopak. Se svojí prací „Ošetřovatelská péče u nemocného s poruchou autistického spektra“ uspěli. Po skvělém odprezentování své práce zvládli reagovat a odpovídat na řadu dotazů od publika i odborné poroty a studentská porota jim udělila 1. místo.

Festivalu ošetřovatelských kazuistik ve Zlíně se zúčastnily jako divačky a současně také jako psychická podpora soutěžící dvojice i 2 žákyně stejné třídy, které se ve školním kole umístily na stupních vítězů – Natálie Přidalová, ta zastupovala naši školu ve studentské porotě, a Kamila Zatloukalová, která usedla mezi publikum a celý program také bedlivě sledovala. 

 Atmosféra během celé akce byla velmi příjemná a inspirativní, všechny prezentované práce byly na vysoké úrovni. O to více nás těší, že Anička a David v této konkurenci uspěli, a srdečně jim blahopřejeme.

 V Šumperku dne 25. března 2024                                         Mgr. Anežka Gronychová

 

 

 



Copyright © 2024 Copyright SZŠ Šumperk, Kladská Rights Reserved.